Contact us :
011/255 980 | 034/30 43 80
forbusiness@mmtech.be
 
Contact US Tel: 011/255 980 | 034/30 43 80
forbusiness@mmtech.be
 

Per computer of laptop kan er maar één besturingssysteem tegelijkertijd gedraaid worden. Er kunnen wel meerdere geïnstalleerd worden, maar je kan ze niet tegelijkertijd opstarten en dus ook niet gebruiken. Sinds de invoer van de ​virtualisatiesoftware ​ is dit wel mogelijk geworden.

 
Vorige Pagina
 

Voordelen van virtualisatie!

Je kan het vergelijken alsof er op één machine verschillende computers tegelijkertijd draaien. Deze computers zijn uiteraard geen echte fysieke computers, maar virtuele computers. Deze virtuele computers werken hetzelfde als afzonderlijke computers. Het verschil is dat ze gebruik maken van dezelfde hardware.
 

  • Capaciteit
  • Virtualisatie heeft verschillende voordelen. Een relatief groot deel van de capaciteit van afzonderlijke computers wordt gewoonweg niet gebruikt. Dankzij deze techniek is het mogelijk geworden om de hardware van een machine zo optimaal mogelijk te gebruiken. Het voordeel is dat als je een krachtige machine virtualiseert, die machine daar efficiënt mee zal omgaan.

  • Cost efficiency
  • De investering die gedaan moet worden om zo een krachtige machine aan te schaffen is daarom ook veel groter dan bij een gewone computer. Maar op termijn verdient zich dat terug aangezien er meerdere users op een computer kunnen werken. Grotere investering in begin maar je gaat mindere computers nodig hebben..

  • Milieuvriendelijk
  • Ook op het milieu heeft dit een positief invloed. Doordat je minder computers nodig hebt, zal je minder stroom verbruiken. De krachtige machine zal relatief veel stroom gebruiken maar veel minder dan als er gewerkt zou moeten worden met meerdere computers. Ook het feit dat je maar één computer nodig hebt i.p.v. drie maakt het ecologischer.Virtualisatie in the cloud

Bekendste voorbeeld van ​visualisatie in the cloud ​ is de ​Virtuals Private Servers ​, afgekort VPS ​. Deze VPS wordt ​ in praktijk ​ ook het meest ​toegepast ​.
Kort uitgelegd is een VPS een gedeelte van een grote krachtige server. De VPS werkt als een eigen server doordat de visualisatiesoftware geïntegreerd is. Het voordeel is dat de VPS niet beïnvloed ​ kan worden door externe factoren. Een andere user op de machine zal de snelheid of processorcapaciteit niet doen veranderen. Nog eigen aan een VPS is deze een eigen ​gegarandeerde hoeveelheid opslag, geheugen en processorkracht ​heeft.
Dankzij virtualisatie software functioneert de VPS echter als een eigen server. De snelheid en processorcapaciteit kunnen niet door andere gebruikers op de machine (de buurman waarmee u de machine deelt) beïnvloed worden. Een VPS heeft zijn eigen hoeveelheid gegarandeerde opslag, geheugen en processorkracht.

De VPS-en zijn veel voordeliger dan de traditionele servers en worden daarom steeds vaker ingezet. Voorbeelden van de virtualisatiesoftware voor VPS-en waarmee we bij MMtech ​ ​werken zijn:

  • Hyper-V (Microsoft)
  • VMware (EMC)
  • Virtuozzo (Parallels)
  • Citrix

Waarom werken wij bij ​ ​MMtech ​ daar zo graag mee?

Eerst en vooral omwille van het ​gunstig gevolg ​ van het virtualiseren van de servers voor zowel de users als de datacenters. Zoals eerder uitgelegd is voor de user vooral het financieel en milieuvriendelijk aspect van belang. Voor de datacenters geldt dat evenzeer maar er komt nog een belangrijk voordeel bij. Datacenters begonnen traag te worden omdat hun capaciteit vol raakte. Niet alleen qua ruimte maar ook zeker qua stroomvoorziening. Door virtualisatie van de server neemt de server minder ruimte in en het stroomgebruik daalt ook, waardoor deze problemen langzaam maar zeker opgelost raken.
Hebt u een eigen server nodig, dan is het zeker interessant om een Virtual Private Servers te overwegen. U hebt al een eigen server, dan ook is het overwegen waard om over te stappen naar een Virtual Private Server omwille van de ​financiële en ecologische factoren ​.
Neem contact met ons op, we overleggen graag wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. .